Praktijkvoorbeeld toepassen achteruit meten van doelen voor het bepalen van noodzakelijke marketingactiviteiten voor het realiseren van een omzet van €100.000

Stel dat het doel van een ondernemer is om binnen een jaar een omzet van €100.000 te behalen. Om dit doel achteruit te meten zou de ondernemer eerst moeten kijken naar hoeveel klanten of opdrachten hij of zij nodig heeft om deze omzet te behalen. Stel dat de ondernemer gemiddeld €1.000 per klant verdient, dan heeft hij of zij 100 klanten of opdrachten nodig om de beoogde omzet te behalen.

Vervolgens kan de ondernemer zich afvragen hoeveel leads er nodig zijn om deze klanten of opdrachten binnen te halen. Als hij of zij weet dat gemiddeld één op de vijf leads resulteert in een klant of opdracht, dan heeft hij of zij 500 leads nodig om de 100 klanten of opdrachten binnen te halen.

Ten slotte kan de ondernemer zich afvragen hoeveel marketingactiviteiten er nodig zijn om deze 500 leads te genereren. Stel dat hij of zij weet dat gemiddeld één op de tien marketingactiviteiten leidt tot een lead, dan zijn er in totaal 5.000 marketingactiviteiten nodig om de gewenste 500 leads te genereren.

Door deze stappen achteruit te meten, kan de ondernemer bepalen hoeveel marketingactiviteiten er per dag, week of maand moeten worden uitgevoerd om het beoogde doel van €100.000 omzet in een jaar te behalen.

Waar het eenvoudig op neerkomt is dat je door achteruit te meten je een haalbaar en motiverend doel creëert voor de volgende periode. Wat heb je vorige week gedaan? Hoe kun je deze week een klein beetje verbeteren?

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Blogs