Talentenpaspoort

Ontdek je WERKelijke talenten en leer de juiste dingen met plezier en aandacht te doen.

Voorbeeld resultaten talentenpaspoort.

Wat is het talentenpaspoort?

Iedereen heeft zijn of haar eigen unieke talentenprofiel. Met behulp van het talentenpaspoort krijg jij in drie stappentoegang en inzicht in jouw persoonlijke set van WERKelijke talenten.

Het talentenpaspoort is een unieke en wetenschappelijk onderbouwde tool om je WERKelijke talenten te ontdekken. Het talentenpaspoort is ontwikkeld door Pontis Management School in samenwerking met de Universiteit van Antwerpen.

Het talentenpaspoort is een document dat een overzicht geeft van de talenten en vaardigheden van een individu. Het kan worden gebruikt als hulpmiddel bij het ontdekken van nieuwe carrièrekansen, het ontwikkelen van professionele doelen en het verbeteren van persoonlijke vaardigheden.

Wat zijn WERKelijke talenten?

Om je werkelijke talenten te ontdekken is het belangrijk om jezelf te realiseren dat er verscheidene soorten talenten bestaan. In onze definitie van een WERKelijk talent richten we ons dan ook op de combinatie van deze drie soorten talenten:

  • Emotionele talenten (drijfveren of passies)

  • Rationele talenten (denkstijlen)

  • Fysieke talenten (fysieke kracht)

Waarom zijn mijn WERKelijke talenten belangrijk?

Inzicht hebben in wat jouw persoonlijke WERKelijke talenten zijn is een eerste stap op de route naar een leven (zowel privé als professioneel) waarin jij:

  • De dingen doet waar je plezier in hebt en waarbij de tijd soms stil lijkt te staan.

  • Die dingen doet die aansluiten bij JIJ bent en waar JIJ voor staat.

  • Die dingen doet waar je energie van krijgt.

Hoe gebruik ik het talentenpaspoort in de praktijk?

Met behulp van het talentenpaspoort krijg je zicht op jouw persoonlijke beschikbare soorten talenten, en kun je deze vervolgens op verschillende manieren combineren om zo je WERKelijke talenten in kaart brengen.

Het talentenpaspoort geeft je een eerlijk inzicht in wie jij bent en hoe jij het beste uit jezelf naar boven kunt halen.

Is het talentenpaspoort iets voor mij?

Er zijn verschillende voordelen aan het opstellen van een talentenpaspoort. Een van de belangrijkste voordelen is dat het kan helpen om talenten en vaardigheden te ontdekken die een individu misschien niet eerder had opgemerkt. Het kan ook helpen om te bepalen wat iemand leuk vindt en wat voor soort werk hen het meest bevredigt.

Een ander voordeel van een talentenpaspoort is dat het kan helpen om professionele doelen te formuleren en om te bepalen wat nodig is om deze doelen te bereiken. Het kan ook helpen om te bepalen welke opleidingen of cursussen nodig zijn om professionele vaardigheden te verbeteren.

Wanneer een van de onderstaande situaties herkenbaar en/of van toepassing is op jouw persoonlijke situatie kan het talentenpaspoort zeer zeker een interessante overweging zijn:

  • Studiekeuze:
    • Ik weet (nog) niet welke studie bij mij past.

  • Loopbaankeuze / omscholing:
    • Ik ben niet meer happy in mijn huidige werk en wil iets anders gaan doen.

  • Persoonlijke ontwikkeling:
    • Ik wil mijzelf verder ontwikkelen maar weet niet in welke richting.

Geef jezelf de kans om je WERKelijke talenten te ontdekken zodat ook jij de juiste dingen met plezier en aandacht gaat doen.

Wil je meer weten over het talentenpaspoort?

Ben je al nieuwsgierig geworden naar wat het talentenpaspoort voor jou kan beteken? Ik sta altijd open voor een geheel vrijblijvende kennismaking waarin ik je vragen kan beantwoorden en meer kan vertellen over de mogelijkheden.

Kennismaking kan eenvoudig via telefoon of online. Kom je uit regio Breda (Noord-Brabant), dan is een mooie wandeling of fietstocht ook een optie.

Wie weet tot snel! Bas Michielsen – Gecertificeerd Talentenpaspoort Coach via de Pontis Management School.

Start where you are. Use what you have. Do what you can. ~Arthur Ashe