Gedragskompas

Gedragskompas detalentengids.nl

Wat is het gedragskompas?

Een gedragskompas is een visuele presentatie van wie jij bent, waar je voor staat en hoe jij jezelf wenst te gedragen.

Het gedragskompas bestaat uit 5 secties waarin jij jou individuele en unieke drijfveren, rationele talenten, kernwaarden en vaardigheden samenkomen in een gestructureerd overzicht.

 • Unieke drijfveren:
  • Een drijfveer is een persoonlijke motivering of doel dat een individu heeft. Het is iets wat mensen aanzet om bepaalde dingen te doen of na te streven.
 • Rationele talenten:
  • Rationele talenten zijn vaardigheden en vermogens die mensen hebben om te redeneren, te analyseren en te begrijpen. Ze kunnen worden gebruikt om problemen op te lossen en om informatie te verwerken en te begrijpen.
 • Kernwaarden:
  • Kernwaarden zijn fundamentele overtuigingen of principes die iemand belangrijk vindt. Ze vormen de basis voor iemands persoonlijke en professionele leven en bepalen vaak hoe iemand zich gedraagt en welke beslissingen hij of zij neemt.
 • Vaardigheden:
  • Vaardigheden zijn de vermogens of bekwaamheden die mensen hebben om bepaalde taken te verrichten of om bepaalde resultaten te behalen.
 • Favoriete quotes:
  • Uitspraken of fragmenten van teksten die gebruikt worden om bepaalde ideeën of gevoelens te verwoorden en mensen kunnen helpen om hun doelen te bereiken of om zichzelf te motiveren om door te gaan wanneer het moeilijk wordt.
Voorbeeld persoonlijk gedragskompas van detalentengids.nl

Waarom heb ik een gedragskompas nodig?

Om jezelf bewust en onbewust in beweging te zetten om ‘de juiste dingen met plezier en aandacht te doen’ is een persoonlijk gedragskompas een krachtig en effectief hulpmiddel.

Gebruik je persoonlijke gedragskompas om te helpen bij het maken van beslissingen en om te bepalen hoe jij je jezelf in verschillende situaties bij voorkeur zou moeten gedragen. Het is belangrijk om te onthouden dat het gedragskompas kan veranderen als de waarden, richting of normen veranderen. Het is daarom belangrijk om het gedragskompas regelmatig te beoordelen en te updaten om ervoor te zorgen dat het nog steeds relevant is en aansluit bij je behoeften.

Hoe gebruik ik het gedragskompas in de praktijk?

 • Gebruik je gedragskompas als je persoonlijke coach die je 24/7 kunt raadplegen voor het maken van keuzen en het nemen van beslissingen in je dagelijkse leven.
 • Gebruik je gedragskompas als invoer voor het schrijven van je sollicitatiebrief en/of voeg het gedragskompas als bijlage cv toe aan je sollicitatiebrief.
 • Gebruik je gedragskompas om je samenwerking met collega’s en/of klanten optimaal af stemmen.

Is het gedragskompas iets voor mij?

De vraag of een persoonlijk gedragskompas iets voor jou is kan ik natuurlijk niet beantwoorden. Wat mij betreft is het gedragskompas voor iedereen die ‘persoonlijke ontwikkeling’ serieus neemt een must-have natuurlijk.

Laten we elkaar ontmoeten

Lijkt het je leuk om ook een individueel en persoonlijk gedragskompas te maken?

Ik sta altijd open voor een geheel vrijblijvende kennismaking waarin ik je vragen kan beantwoorden en meer kan vertellen over de mogelijkheden.

Kennismaking kan eenvoudig via telefoon of online. Kom je uit regio Breda (Noord-Brabant), dan is een mooie wandeling of fietstocht ook een optie.

Wie weet tot snel! Bas Michielsen – Gecertificeerd Talentenpaspoort Coach via de Pontis Management School.