Zien | Doen | Krijgen

Zien | Doen | Krijgen

Doel van deze oefening

Om iets in beweging te zetten is het allereerst belangrijk om te weten wat je verwachtingen zijn. Verwachtingen zijn die dingen die jij nog eens wilt ‘doen, vernieuwen, oplossen, bereiken, ontwikkelen, leren, afleren.  Met behulp van de template ‘mijn verwachtingen’ kun je eenvoudig alles waar je aan denkt verzamelen op papier. Het gaat hier alleen om het verzamelen van invoer. Er zijn geen grenzen en/of beperkingen. Of iets haalbaar is maakt voor nu even niets uit. Op een later moment zoem we dieper in op deze verwachtingen om de bijbehorende verlangens inzichtelijk te maken.

Omdat deze informatie al ergens in je hoofd zit verborgen is deze eerste oefening volledig gericht op het verzamelen van jouw aandachtsgebieden en deze een plekje te geven in een overzicht.

Ik raad je aan om na te denken over een metafoor die je gaat gebruiken voor jouw persoonlijke lijst.  Kies iets wat je motiveert, inspireert en waarmee jij jezelf identificeert.

Gewenst resultaat

Als alles goed is gegaan heb je nu een eerste versie van je lijst met verwachtingen die ergens op een zichtbare plek aan de muur of aan het raam hangt.  Door het visueel te maken zorg je voor dat je bewuste en onbewust met de onderwerpen aan de slag gaat.

Beschikbare downloads voor deze oefening

Ga naar de download pagina voor een overzicht van alle beschikbare templates.