Praktijkvoorbeeld 3: Verbeteren van je conditie op basis van het 1% principe

Een praktijkvoorbeeld van het toepassen van het 1% principe voor het ontwikkelen van je conditie zou als volgt kunnen zijn:

Stel dat je merkt dat je moeite hebt om fit te blijven en regelmatig te sporten. In plaats van proberen om plotseling veel te gaan trainen, kun je het 1% principe toepassen om geleidelijk aan meer actief te worden.

Je zou bijvoorbeeld kunnen beginnen door elke dag 1% beter te worden in het bewegen. Dit zou kunnen betekenen dat je elke dag 10 minuten extra wandelt of jogt, of dat je begint met een korte en eenvoudige dagelijkse oefeningen.

Na een week zou je merken dat je meer energie hebt en je fitter voelt, en na een maand zou je kunnen proberen om elke dag 1% beter te worden in je workouts. Dit zou kunnen betekenen dat je langer traint, of meer intensieve oefeningen doet.

Door consistent te blijven en elke dag 1% beter te worden in het ontwikkelen van je conditie, kun je uiteindelijk grote veranderingen realiseren. Je kunt bijvoorbeeld ontdekken dat je uithoudingsvermogen is verbeterd, dat je beter slaapt, en dat je meer energie hebt om je dagelijkse taken uit te voeren. Het toepassen van het 1% principe maakt het ook makkelijker om deze nieuwe gewoontes te behouden, omdat het geen grote en vermoeiende inspanning vraagt om dit te doen.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Blogs