Praktijkvoorbeeld 2: Effectiever leren werken in een 40-urige werkweek met het 1% principe

 Een praktijkvoorbeeld van het toepassen van het 1% principe om effectiever te leren werken in een 40-urige werkweek zou als volgt kunnen zijn:

Stel dat je merkt dat je moeite hebt om je taken af te krijgen en vaak gestrest bent op het werk. In plaats van harder te werken en langer te blijven, kun je het 1% principe toepassen om geleidelijk aan meer efficiënt te worden.

Je zou bijvoorbeeld kunnen beginnen door elke dag 1% beter te worden in het plannen van je dag en het prioriteren van je taken. Dit zou kunnen betekenen dat je 5 minuten per dag besteedt aan het plannen van je takenlijst en het identificeren van de belangrijkste prioriteiten.

Na een week zou je merken dat je meer gestructureerd en georganiseerd bent in je werk, en minder snel afgeleid bent door onbelangrijke taken. Na een maand zou je kunnen proberen om elke dag 1% beter te worden in het elimineren van afleidingen en onderbrekingen, bijvoorbeeld door je e-mail inbox minder vaak te controleren of door een periode van tijd te blokkeren voor geconcentreerd werk zonder onderbrekingen.

Door consistent te blijven en elke dag 1% beter te worden in het verbeteren van je werkpatronen en gewoonten, kun je uiteindelijk veel productiever worden en beter in staat zijn om je taken af te krijgen binnen een 40-urige werkweek. Dit kan leiden tot minder stress en een betere werk-privébalans, terwijl je toch effectief blijft presteren op je werk.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Blogs