Praktijkvoorbeeld 1: Het leren van nieuwe taal met het 1% principe

Als je bijvoorbeeld elke dag 1% beter wordt in het spreken van een nieuwe taal, kun je na een jaar aanzienlijke vooruitgang boeken.

Stel dat je begint met het leren van Spaans en je hebt elke dag 30 minuten om te besteden aan het leren van de taal. In plaats van te proberen om de taal in één keer te leren, kun je je richten op het consistent verbeteren van je vaardigheden met kleine stappen.

Je zou bijvoorbeeld kunnen beginnen met het leren van 5 nieuwe woorden per dag. Na een week zou je 35 nieuwe woorden hebben geleerd en na een maand zou je 150 nieuwe woorden kennen. Na een jaar zou je ongeveer 1800 nieuwe woorden kennen, wat een belangrijke mijlpaal is op weg naar het beheersen van de taal.

Bovendien kun je elke dag 1% beter worden in het spreken van de taal door bijvoorbeeld elke dag een korte dialoog te oefenen of te luisteren naar een podcast in de taal die je leert. Door consistent te blijven en elke dag 1% beter te worden, kun je uiteindelijk de taal beheersen en jezelf onderdompelen in de cultuur en gemeenschap van de taal die je leert.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Blogs