SMART KPI Database

Introductie: Aandacht is het startpunt voor verandering

Welkom bij de SMART Prestatie-Indicatoren Database. Met behulp van 216 uitgewerkte praktijkvoorbeelden kun je direct aan de slag met het opzetten van je eigen management performance board (prestatiedashboard). Laat je inspireren en maak handig gebruik van de beschikbare voorbeelden voor het verzamelen, rapporteren, evalueren en presenteren van de resultaten.

Doelstelling: Van overzicht naar inzicht

Het doel van deze SMART Prestatie-Indicatoren database is het ondersteunen en inspireren van ondernemers, organisaties, instellingen en projectmanagers bij de implementatie van performance management dashboards. Ontdek de kracht van meten en leer hoe je specifieke zakelijke informatie kunt gebruiken als onderdeel van voortdurende verbetering en het bereiken van succes. Let op: De kracht van meten zit niet alleen in de resultaten van de prestatie-indicatoren, maar ook in de evaluatie en discussie over deze resultaten.

Desktop applicatie

Voor het implementeren van een performance management dashboard zijn er veel softwareoplossingen beschikbaar. Mijn overtuiging is echter dat je met standaard desktopapplicaties een professioneel performance dashboard kunt realiseren. Dit principe vormde mijn uitgangspunt bij het ontwikkelen van de SMART Prestatie-Indicatoren Database.

Gebruik Excel-bestand: Direct aan de slag met basiskennis Excel

Voor effectief gebruik van dit document is basiskennis van Excel ruimschoots voldoende om direct aan de slag te gaan. Het complete Excel-bestand bestaat uit diverse werkbladen. Neem de tijd om alles rustig te verkennen en ontdek de mogelijkheden van de verschillende templates, tabellen en voorbeelden.

Om ten volle te profiteren van de Excel-functionaliteiten, is de premiumversie van het document niet beveiligd.

  • Tip 1: Werk altijd vanuit een kopie van het originele gedownloade bestand. Zo beschik je altijd over een volledig functionerende versie voor het geval je “per ongeluk natuurlijk” een keer een formule of instelling zou laten verdwijnen.
  • Tip 2: Bij het opzetten van een dashboard is het raadzaam prestatie-indicatoren te selecteren die nauw aansluiten bij de visie, missie en strategische thema’s van de organisatie. Richt je op de belangrijkste prioriteiten en beperk het aantal prestatie-indicatoren dat je periodiek gaat monitoren.

Persoonlijk advies

Ontdek een schat aan inspiratie in de SMART Prestatie-Indicatoren database, boordevol met 216 uitgewerkte voorbeelden.

Mocht je verdere vragen hebben over het opzetten van een performance dashboard of als je wilt sparren over de juiste keuzes, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen voor een online consult.

Bezoek mijn website voor meer informatie over actuele prijzen en de mogelijkheden voor persoonlijk advies. Laten we samen jouw doelen verwezenlijken!