Studiekeuzeadvies nodig?

Vind je het ook zo moeilijk om de juiste studie te kiezen? Je bent hierin zeker niet alleen. Voor veel mensen is het kiezen van een passende (vervolg)studie een lastig vraagstuk. Er zijn zoveel mogelijkheden waaruit je mag kiezen. Daarnaast is het ook nog eens zo dat de keuze een groot deel van je toekomst zal bepalen. De uiteindelijke studiekeuze heeft directe impact op bijvoorbeeld de volgende vragen:

  • In welke stad kan ik deze studie gaan volgen? Moet ik hiervoor verhuizen? Wat is de reistijd?
  • Hoeveel jaar duurt de studie?
  • Heb ik na het afronden van deze studie kans op een baan?
  • Welke impact heeft het volgen van deze studie op mijn budget? Moet ik er een (bij)baantje voor nemen?
  • Wat is de studiebelasting in uren? Wat is de impact op mijn sociale leven?
  • Is dit de juiste studie voor het naleven van mijn droombaan?

Zoals je al kunt zien zijn dit vragen met een enorme impact op je leven en daarom is het maken van de juiste keuze ook zo belangrijk. Als talentengids kan ik jou (online) helpen om de passende studiekeuze te maken.

Studiekeuzetraject op basis van jouw WERKelijke talenten

Om je helpen bij het maken van de juiste studiekeuze zijn verschillende manieren en methodes die je hierbij kunnen helpen. Als talentengids werk in graag met het talentenpaspoort, wat is ontwikkeld door Pontis School of Management in samenwerking met de Universiteit van Antwerpen.

Met behulp van een eenvoudige talententest gaan we samen opzoek naar jouw persoonlijke en unieke talenten. Op basis van je antwoorden wordt er een uniek talentenpaspoort gemaakt met daarin een overzicht van jouw persoonlijke en unieke WERKelijke talenten.

Met als uitgangspunt jouw talentenpaspoort gaan we samen aan de slag om tot de juiste inzichten te komen die je zullen helpen bij het maken van de juiste studiekeuze. Dit doen we in een (online) bijeenkomst waarbij we de uitkomst van het talentenpaspoort vertalen naar nieuwe inzichten voor het maken van de juiste studiekeuzen.

Voor wie is het studiekeuzetraject geschikt?

Het belangrijkste criteria om deel te nemen aan het studiekeuzetraject is dat je minimaal 17 jaar of ouder moet zijn. 

Het is verder niet relevant op welk niveau en/of in welke richting jij wilt gaan studeren. Het studiekeuzetraject is geschikt voor iedereen die zelf niet tot een juiste studiekeuze kan komen en hierbij dus advies nodig heeft.

Hoeveel tijd kost het studiekeuzetraject mij?

Om tot de juiste inzichten te komen die je gaan helpen bij het maken van de juiste studiekeuze is er wel een investering van tijd nodig. Gemiddeld duurt het volledige traject, vanaf de eerste kennismaking tot het afronden van het studiekeuzetraject, ongeveer 3 tot 4 uur. Aangezien het traject is opgeknipt in drie delen is kunnen we dit zelf volledig flexibel indelen. 

Wat is het tarief voor dit studiekeuzetraject?

Ondanks het feit dat een studiekeuzetraject altijd maatwerk is hanteer ik een vast tarief van 225 euro (ex BTW) voor het volledige traject. Indien de financiering van het studiekeuzetraject een probleem is, dan is het in overleg mogelijk om in termijnen te betalen. Kijk hier voor een overzicht van alle tarieven.

Dit studiekeuzetraject spreekt mij wel aan. Hoe nu verder?

Een eerste kennismaking is de belangrijke stap die we samen zullen moeten zetten om te kijken of we samen de juiste klik hebben ik de je juiste persoon ben om je te helpen bij het ontdekken van jouw persoonlijke WERKelijke talenten. Een kennismakingsgesprek is geheel vrijblijvend en hier worden dan ook geen kosten voor in rekening gebracht. Als de klik er is kunnen we direct concrete acties initiëren.

Klik hier voor meer informatie over mijn manier van werken. Wil je meer over mij weten, klik dan hier.